perjantai 2. tammikuuta 2015

Risukuusia

Olen ihastellut risutöitä ennenkin, mutta vasta tänä syksynä ja talvena innostuin toden teolla kokeilemaan. Lainasin äidiltäni kirjan (Tarja Heikkilä: kaunista koivurisuista), jossa on ohjeita kauniisiin töihin. Kuvia katsellessa meni jo monta päivää.

Ylivoimaisesti hienoin työ kirjassa on koivunrisuista tehty kuusi, joka piti itsellekin jouluksi taivutella. Risumetsän kautta hommiin... Oma tekeleeni näyttää tältä. Kuvat ovat huonot. En onnistunut kuraisessa ja lumettomassa pihassa, vesisateessa ja pilkkopimeällä parempaa saamaan...


"Istutin" kuusen mustaksi maalattuun peltipurkkiin kuistin rappusille. Juurelle laitoin sammalta. Minun makuuni kuusi on kaikessa yksinkertaisuudessaan hieno joulukoriste. Varsinkin kun se joulun ajaksi sai pienen lumikerroksen koristamaan oksiaan. 

Ja tulihan niitä kuusia sitten useampia. Kaiken kaikkiaan viisi. Ne olivat tänä vuonna tuliaiskukkiani joulun alla. Kaikista tuli hieman erimallisia, mutta yhtä kivoja kaikki.


Kotiimme tein vielä pienen kuusen sisälle. Siitäkin kuvat ovat huonot. Paras kuva taisi tulla kun aurinko vilahti pilvien raosta ja teki varjon kuusesta olohuoneen seinälle


Varmaa on, että tähänkin käsityölajiin jäin koukkuun... Vielä minä palaan risujen pariin... =)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti